Списание за мода и лайфстайл

Rubinrot – Пророчеството за рубин

Пророчеството за рубин или рубинено-червено, както е на немски, е първата книга от трилогията “Скъпоцени камъни” на немската писателка Керстин Гир.

През целия си живот Гуендолин Шепърд е носителка на специален ген, който й позволява да пътува във времето. Дарбата трябва да се отключи в навечерието на рожденият й ден, но в продължение на 16 г. девойката неподозира за необикновеното си наследство. Мислейки, че нейната братовчедка Шарлот е тази, която трябва да наследи специалния ген, Гуендолин е напълно неподготвена за всичко, което предстои да й се случи.

Може обаче да си представите каква е изненадата на всички, когато “черната овца” на семейството се оказва истинският носител на дарбата. За капак на всичко, Гуендолин се влюбва в красивия Гидиън Девилие, който също като нея е пътешественик във времето.

Съпътствана от много мистерии, комични ситуации и голяма доза приключение, книгата на Керстин Гир не отстъпва по нищо на останалите творби от този жанр. До самия край на книгата няма да знаете какво да очаквате, запленени от красивите Лондонски подземия и множество потайности, които се разкриват подобно на партия шах.

В случай обаче, че не сте почитатели на четенето или просто предпочитате да гледате нещо, добрата новина е че наскоро излезе и филм по произведението, който запазва интиргуващия дух на хартиения оригинал.